2. Descripció genèrica del comportament tendencial.


Una manera de conèixer-te és descrivint el teu comportament tant en la vida pública com en la privada.

A partir d’aquest exercici podràs identificar diferents elements significatius (pistes) que poden ser útils per prendre decisions.

Per exemple, si formes part d’alguna associació tipus ONG, pot voler dir que tens ganes de treballar en alguna cosa que aporti un ajut als més desfavorits, sigui de tipus sanitari o formatiu, i que per tant tens necessitat de mostrar-te altruista o servicial.

Si practiques molt d’esport, no descartis estudiar una carrera com INEFC.

Si t’agrada viatjar i conèixer el funcionament d’altres cultures, els estudis de Turisme et podrien interessar.

Si toques algun instrument musical amb molta afecció, i t’agrada ensenyar, els estudis de pedagogia musical et poden interessar.

Si tens grans habilitats comunicatives tant verbals com per escrit i t’interessa el que passa en el món, considera la possibilitat d’estudiar la carrera de Ciències de la Comunicació.

Per tant, seria bo fer l’exercici de redactar una descripció sobre la teva vida personal.

Una pauta per fer aquest exercici seria que mentre descrius la teva vida vagis responent d’alguna manera alguna de les preguntes següents o alguna altra que tu et facis:

– Quines activitats o hobbies practiques? (esports, fotografia, escriptura, música, lectura, viatges, camps de treball, etc.)

– Quines habilitats mostres en les activitats que fas?

– Quins valors t’agrada expressar? Què consideres important per a tu? Quines activitats t’agraden i per què?

– Com et definiries? Quins són els teus punts forts? Quins aspectes que caldria millorar identifiques? Quines són les teves tendències de conducta? Posa exemples.

Deixa un comentari